China eksport keluli kekal tinggi pada tahun 2017: laporan

BEIJING - eksport keluli China akan kekal tinggi pada tahun 2017 disebabkan oleh penggunaan rata dalam dan rasionalisasi kapasiti perlahan, satu laporan baru-baru ini berkata, ramalan eksport berjumlah 100 juta tan tahun ini.

Agensi penarafan antarabangsa Fitch menjangka penggunaan keluli jelas Cina kekal antara 700 dan 705 juta tan tahun ini, mencerminkan pertumbuhan merosot hartanah, pertumbuhan pelaburan infrastruktur stabil, dan prospek yang baik untuk kereta China dan penggunaan perkakas.

Sebaliknya, rasionalisasi kapasiti akan terus menjadi tema utama sektor ini, dengan sasaran 14.000.000-27.000.000 tan setiap tahun sehingga tahun 2020 dalam industri keluli.

Hasilnya, eksport perlu kekal tinggi pada tahun 2017 sebagai pengeluar Cina terus mendapat manfaat daripada kadar pertukaran yuan dan harga mentah-bahan yang lebih rendah, laporan itu membuat kesimpulan.

Paip keluli terlebih dibekalkan China mengalami tahun kejatuhan harga dan penutupan kilang kerana ekonomi yang lembap. Walau bagaimanapun, dengan galakan daripada trend menaik harga dari awal tahun ini, banyak kilang keluli meneruskan pengeluaran

Kami pakar dalam mengeksport jenis paip keluli dan tiub keluli lebih daripada 20 tahun pengalaman di seluruh dunia .Jika anda memerlukan apa-apa jenis paip keluli, hanya mel kepada kami dengan: info@shew-esteelpipe.com