Steel Structual Tubing For Steering System


power steering sys

Sistem stereng kuasa adalah sistem bekalan kuasa yang digunakan oleh kuasa mekanikal dan kuasa enjin. Sebagai bahagian penting dalam kereta, sistem stereng kereta adalah pemasangan utama yang menentukan keselamatan aktif kereta. Ia telah melalui tiga peringkat pembangunan asas: sistem stereng mekanikal, sistem stereng kuasa hidraulik dan sistem stereng kuasa elektrik. Kenderaan berat dan kereta penumpang yang canggih memerlukan jumlah putaran stereng tidak lebih daripada lima pusingan, tork operasi kurang dari 29N.m, jadi set alat pembantu stereng ditambah untuk membentuk sistem stereng kuasa berdasarkan sistem stereng machanical.

 

power steering


Sistem stereng kereta boleh terdiri daripada gear stereng dan tali paip stereng dengan fungsi yang berbeza, termasuk gear stereng kuasa hidraulik (HPS) dan gear stereng kuasa (EPS), yang merupakan bahagian penting sistem kuasa kereta dan sebahagian besar paip keluli yang digunakan dalam kereta. Silinder hidraulik gear stereng gear terdiri daripada paip keluli ketepatan , yang merupakan salah satu bahagian yang paling penting. Silinder hidraulik adalah kelenjar kiri / kanan yang mengekalkan omboh dan memberikan kuasa melalui minyak hidraulik. Barangan rak adalah salah satu komponen gear stereng kuasa elektrik. Komponen utama rentetan paip stereng termasuk aci stereng atas dan bawah (rentetan paip dalaman dan luaran) dan tali paip stereng yang kedua-duanya memerlukan paip keluli struktur. Sistem stereng kereta adalah aplikasi utama paip keluli mekanikal dan struktur.

 

aoto steering system

Tiub keluli struktur yang digunakan dalam sistem stereng kuasa memerlukan tekanan tinggi dan sifat menghakis jangka panjang, kadang-kadang toleransi dan penampilan kurang penting. Karbon biasa dan keluli aloi yang ditentukan adalah bahan yang biasa digunakan untuk aplikasi struktur, termasuk GB10,20,35,45,16Mn, ASTM A519 1020, ASTM A519 1045 , ASTM A519 1541; EN 10297-1 E275, EN 10297-1 E315, EN 10297-1 34CrMo4, EN 10297-1 42CrMo4 , JIS G3445 STKM13A, JIS G3445 STKM13B dan sebagainya.

 

Disebabkan oleh teknologi stereng kuasa stereng sistem stereng, yang boleh memberikan kuasa manipulasi stereng, ia masih digunakan oleh kebanyakan kenderaan penumpang dan kenderaan komersil, terutamanya kenderaan penumpang ekonomi dan kenderaan perdagangan berat. SHEW-E STEEL PIPE menyimpan pelbagai jenis paip stereng yang dikimpal dan lancar. Semua paip telah dihasilkan dengan proses yang ketat dan mengikut piawaian nasional dan antarabangsa.